Gæstekoncert med Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest, foto: Caroline Bittencourt.

 

Direkte fra den jyske hede!

Ensemble MidtVest - et af Ensemble Storstrøms jyske søsterensembler - gæster KUMUS onsdag den 18. april 2018.

Med afsæt i komponister fra det østrig-ungarske rige har ensemblet sammensat et program, der både byder på referencer til romantikken og den centraleuropæiske folkemusik.


Den østrigske komponist Arnold Schönberg blev kendt for både at udvide den traditionelle tyske romantiske stil, og senere at stå i spidsen for et skelsættende opgør med tonaliteten med den såkaldte tolvtone-teknik. Schönbergs Kammersymfoni er skrevet i 1906 for 15 instrumenter, men arrangeret af hans elev Webern i 1922 for en mindre besætning, som her spilles af Ensemble MidtVest.


Zoltán Kodálys duo for violin og cello er komponeret i 1914, men der skulle gå et helt årti førend værket, med dets klare referencer til folkemusikken, blev spillet offentligt.


Selvom den tyske komponist August Klughardt var interesseret i datidens moderne tendenser, må han nok betegnes som en ret konservativ komponist. I dag er hans musik stort set glemt med undtagelse af bl.a. hans blæserkvintet, som spilles fra tid til anden - og nu af Ensemble MidtVest.

 

Læs mere om ensemblet her!

Koncertkalender

Se vores kalender med kommende koncertdatoer!