Udfordrende musik!

 

"Silhuetter" er titlen på dette koncertprogram der byder på spændende nyere musik.

Musik der sætter et stærkt aftryk i lytternes sind.

 

Bohuslav Martinu's "Musique de chambre" for klarinet, harpe, klaver, violin, bratsch og cello er både på grund af instrumentbesætningen og på grund af sit karakteristiske tonesprog blevet et af de centrale værker i Ensemble Storstrøms repertoire. 

Benjamin Yusupov er i løbet af de sidste år blevet en mere og mere kendt skikkelse i det internationale musikliv.
Han er født og opvokset i Tadsjikistan, uddannet i Moskva og har siden 1990 boet i Israel. 

Hans musikalske grundelementer opstår i blandingen af traditionel jødisk religiøs musik, Tadsjikisk folkemusik og Vesteuropæisk tonesprog. 
Crossroads No. 6 er et bestillingsværk skrevet til Ensemble Storstrøm og uropført på Fuglsang i forbindelse med festivalen "Sommermusik på Fuglsang" i 2010.

Paper Cutting Music (dette værk opføres kun til koncerten i Maribo Musikforening): Som titlen antyder, er der her tale om musik til papirklip. Nemlig papirklip af H. C. Andersen.
Den tyske komponist Hans Josef Winkler har udvalgt i alt syv papirklip og komponeret musik til disse.
Filmmanden Troelz Scmidt har lavet animationsvideoer ud af disse klip, der projiceres på en skærm for publikum. Sammen med musikken bliver de til små særegne historier.

 

Willian Waltons klaverkvartet (dette værk opføres kun til koncerten i Fuglsang Musikforening) er komponeret i 1919, da komponisten var blot 16 år gammel. Det blev udgivet allerede, mens han studerede i Oxford. Selvom værket ikke tydeligt peger mod den modne komponists senere værker, er der klare stilistiske elementer, som senere blev Waltons klare musikalske kendetegn.
Værket er et fint og helstøbt værk, som absolut fortjener sin plads i kammermusiklitteraturen.

Koncertkalender

Se vores kalender med kommende koncertdatoer!