Samarbejde med Michala Petri

 

Michala Petri

Foto: Eric Klitgaard

 

Det er med stor stolthed, at ensemblet i foråret 2020 kan præsentere et samarbejde med den verdenskendte blokfløjte-virtuos Michala Petri, der i den forbindelse udtaler:

 

"Som solist er det vidunderligt at blive spurgt om man vil være med i et projekt som dette med Ensemble Storstrøm." 

 

Samarbejdet udmønter sig i tre koncerter i Næstved i forbindelse med ensemblets forårsfestival i marts og yderligere to koncerter i starten af april; en i Toreby Kirke og en i KUMUS.

 

Komponist Pernille SejlundKomponisten Pernille Sejlund (som ensemblet tidligere har samarbejdet med ved flere lejligheder) har komponeret et helt nyt værk dedikeret til Michala Petri og Ensemble Storstrøm. Dette værk uropføres ved én af koncerterne i Næstved og optræder på programmet igen ved koncerten i KUMUS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michala Petri har i mange år været en førende virtuos på sit instrument, blokfløjten, og hun har en strålende karriere som travl omrejsende solist med koncerter overalt i verden, og en perlerække af meget roste CD-indspilninger bag sig.

 

Også hun glæder sig til samarbejdet med ensemblet:

"Som solist er det vidunderligt at blive spurgt om man vil være med i et projekt som dette med Ensemble Storstrøm.
Dette vidunderlige Ensemble arbejder både med den klassiske musik der rammer bredt, og samtidig også med musik der udfordrer.
Jeg glæder mig meget til dette program som har den danske komponist Pernille Sejlund i centrum. Jeg har før haft stor fornøjelse af at arbejde med Pernilles musik; både værket for harpe, slagtøj og blokfløjte, Thoughts of Meditation og Butterfly-Rain,- som hun skrev til mig og den kinesiske bambusfløjtespiller Chen Yue,- har jeg spillet mange gange,- og altid har reaktionerne fra publikum være overvældende. Jeg husker, da vi uropførte duetten i Den Forbudte By i Beijing, hvor Prins Henrik var til stede,- da var det det værk han specielt hæftede sig ved og glædedes over.

Jeg glæder mig til koncerterne, hvor vi både spille den traditionelle klassiske musik og så moderne meget iørefaldende musik, og så ovenikøbet et helt nyt værk af Pernille Sejlund."

 

Læs meget mere om Michala Petri her (eksternt link).

 

 

Se koncertkalenderen for oplysninger om de enkelte koncerter.