"Viva Piazzolla - Viva Tango”


Musik er transparent og lige så gennemsigtig som glas. Lydene spejler sig i glaskunsten, og krystallet gengiver virkeligheden magisk og med forskydninger.

 

 

Ensemble Storstrøms otte musikere byder os indenfor
i et program med Tangoen i centrum.

 

Tangoen optræder her i dens mange former, og vi lægger ud med den mest spillede komposition i verden, (det vil sige, indtil den blev fortrængt af the Beatles’ Yesterday) med andre ord: Jacob Gades udødelige Tango Jalousie. Samtidig siger vi velkommen til denne koncerts helt særlige solist, akkordeon-spilleren Bjarke Mogensen, en af de mest elskede danske solisterBjarke Mogensen i den yngre generation. Det bliver først med den argentinske tangomester, Astor Piazzolla. For nogle år siden kunne man på Det kgl. teater opleve hele Piazzollas opera, Maria de Buenos Aires, og vi blev her ført ind i den verden af undertrykkelse men også oprør,  hvoraf netop tangoen oprindelig udsprang.

Det er ikke kun Jacob Gade, der tog tangoformen til sig. 

 

 

 

 

 

HerLil Lacyefter byder ensemblet på en førstegangsopførelse!

Den unge komponist Lil Lacy er i disse år i den grad kommet i vælten. Med udgangspunkt i det rytmiske har hun bevæget sin musik ind i en række brændpunkter, hvor hun tager

Foto: Maria Snickarslivtag med vores oplevelser af naturen og naturkræfterne. Her i sin Aliento del Mar er det selve rytmen i tidevandet, månens stillinger og de måder vi bliver påvirket af dette naturens eget store ur, der så at sige driver værket. Musikken er bestilt af Bjarke Mogensen, og den eksisterer også i en anden version for akkordeon og symfoniorkester.

 

 

Til sidst skal vi igen høre Bjarke tage livtag med Piazzolla
og denne gang solo i den forjættende Novitango.

 

 

 

Ensemble Storstrøm glæder sig til samarbejdet med den sydamerikanske komponist Miguel del Águila, som er ensemblets huskomponist i 2021.
Ensemblets bratschist Piotr Zelazny kontaktede Águila i 2019 da ensemblets musikere var meget begejstrede for komponistens tonesprog, som passer til Ensemble Storstrøms unikke instrumentbesætning.

Med sydamerikanske rødder og et nært kendskab til Piazzolla, hvis fødselsdag ensemblet fejrer i år, har vi sat Águilas værker på programmet både til vores Forårsfestival i marts og Sensommerfestival i september. Bjarke Mogensen er med som solist ved begge festivaler bl.a. i et værk af Águila. Ved sensommerfestivalen spilles et værk af Águila ved hver koncert som gennemgående tråd og mr. Águila kommer selv tilstede ved festivalen.

Ensemblet har netop indspillet trioen Submerged, som kan ses på Youtube, og bestilt to nye værker af komponisten for fuldt ensemble.Vi ser frem til denne spændende fornyelse af vores repertoire.

Águila var i 2020 huskomponist for Orchestra of America, han har været nomineret til 3 Grammyer og hans værker er blevet bestilt af orkestre verden over.


Samarbejdet er støttet af Statens Kunstfond.
Mere på Miguel del Águila's hjemmeside.

 

Se koncertkalenderen for nærmere info om programmet.

 

 

Se "Online" i menuen her til venstre for at følge med i koncerterne.