Koncert i KUMUS fredag kl. 16

Den særprægede barytonviolin. Foto: Stéphane Tran Ngoc.

 

"Bevidstheden på spil"

 

Per Nørgård komponerede i halvfjerdserne musik, der gav ham guru-status blandt de unge. Det var hippietid, og Nørgårds musik var inspireret af såvel beat som af balinesisk musik.
Hans "Spell" for tre instrumenter tilhører denne bevidsthedsudvidende periode. Et kosmisk trip!

 

Mozart var forelsket. Sangerinden Aloysia Weber optog alle hans tanker, men komponeres skulle der jo. En bestillingsopgave fra, som han kaldte ham, ”indianeren” (en hollænder, De-Jean, med sikkert mørk lød) skulle skæppe i kassen. Kontrakten lød på fløjtemusik og det både som kammermusik og solokoncerter.
De-Jean fik det meste leveret om end med forsinkelser, heriblandt fløjtekvartetten i D-dur. Aloysia ville ikke vide af Mozart, men foretrak en mand, der var både stabil og berømt. Hun fik skuespilleren og maleren Lange. Mozart giftede sig med hendes søster, Constanze. Lange malede Mozart. Kun derfor kender vi hans navn i dag.

 

Der er instrumenter, som aldrig slår an. Arpeggionen er et af dem - en krydsning mellem en guitar og en cello. Schubert fik til opgave at skrive en sonate for arpeggione. Den blev så skøn, at musikere lige siden har kappedes om at omskrive den for netop deres instrument. Enkelte fanatikere spiller den på arpeggione, men ingen lægger mærke til det. Ved koncerten hører vi Stéphane Tran Ngoc spille den på barytonviolin.

 

Se koncertprogrammet!

 

 

Vis PDF til print.

Overblik 2017

Få det fulde overblik over
festivalens begivenheder!

Billetter og priser 2017

Information om billetter og priser.