Koncert i KUMUS fredag kl. 19.30

 

"Wien, Paris, Fuglsang"

 

Titlen på årets festival er også titlen på denne aftens koncert.

Fire store komponister, tre fra Paris, én fra Wien, og de har alle sammen været i Danmark. Så vidt vides dog kun én af dem på Fuglsang!

 

Suzanne Giraud mødte vi på Fuglsang i 2014, da Ensemble Storstrøm uropførte hendes dybt fascinerende violinkoncert Le Dauphin. Det var i sig selv et scoop, og nu kan vi tilmed præsentere en fagotkoncert fra den travle, franske dame.

 

Camille Saint-Saëns har en enkelt gang været i Danmark (1887).
Men han var så berømt, at han måtte rejse inkognito og bar sikkert både hat og solbriller. Saint-Saëns var inviteret af kongen og det danske hof og spillede formodentlig på Fredensborg. Vi ved det ikke, for han optrådte ikke offentligt og rejste ligeså formummet tilbage til Paris.

 

Maurice Ravel har spist middag på solsiden af Sortedams Dosseringen. Det ved vi, for Ravel indskrev sit navn i låget på værtens Hindsberg flygel. Det var i januar 1926.

 

Arnold Schönberg havde stor succes i København (januar 1923) som dirigent af egne værker og bl.a. netop Kammersymfonien fra 1906. Efter han var rejst, blegnede hans stjerne blandt de danske musikelskere. Alt hvad der mindede om tysk senromantik blev bandlyst til fordel for Carl Nielsen. Men al den saft og kraft der er i Kammersymfonien kommer nu til sin ret.

 

Se koncertprogrammet!

 

 

Vis PDF til print.

Overblik 2017

Få det fulde overblik over
festivalens begivenheder!

Billetter og priser 2017

Information om billetter og priser.