Sensommerfestival i KUMUS

17. september
til
19. september
2021

Velkommen til festivalen "Viva Piazzolla!"

Til ensemblets sensommerfestival sættes alle sejl til med musik og samvær omkring musikken i de smukke omgivelser ved KUMUS på Fuglsang. I år fejrer vi Piazzollas 100 års fødselsdag, og den danske verdensstjerne Bjarke Mogensen er solist på accordeon ved flere koncerter. Desuden medvirker den legendariske franske harpenist Fabrice Pierre ved årets festival både som solist og som en del af ensemblet.

Med Piazzollas varme og forførende musik som grundtone for festivalen inviterer vi i løbet af weekenden til en række musikalske møder mellem det sydamerikanske og det danske.

Festivalen byder bl.a. på en uropførelse af Kasper Rofelt og en hyggelig visekoncert med M.C. Hansens sange.

Vores huskomponist Miguel del Aguila, som har sydamerikanske rødder og et nært forhold til Piazzollas musik kommer fra USA og deltager i festivalen med flere nye værker, samarbejde med musikerne og artist talks.

Oversigt:

FREDAG d. 17. SEPTEMBER I KUMUS

19.30 Åbningskoncert. ‘Med Piazzolla i Danmark’ 

Solist Bjarke Mogensen, accordeon

Piazzolla-Aguila-Koppel- Nørgård

 

LØRDAG d. 18. SEPT. I KUMUS

13.30 Artist Talk – med Rofelt og Àguila

14.30 Koncert ‘Modsætninger?’

Solist Fabrice Pierre, harpe Rofelt, Brahms, Águila

19.30 ‘Sensommersange’ – med og af visesanger MC Hansen

 

SØNDAG d. 19. SEPT. PÅ FUGLSANG HERREGÅRD

12.30 Artist Talk – med Miguel del Àguila

– mød ensemblets huskomponist 2021

14.30 Afslutningskoncert ‘Viva Piazzolla – Viva el tango’

Solist Bjarke Mogensen, accordeon

Gade – Stravinskij – Schnittke – Piazzolla – del Águila

 

Gæstesolister

Bjarke og ensemblet

Bjarke Mogensen

Bjarke Mogensen, accordeon, har givet solokoncerter i store dele af verden fra New York til Moskva og fra Island til Tyrkiet. Han har spillet kammermusik med violinisten Augustin Dumay og optræder jævnligt med Gidon Kremer og hans verdensberømte ensemble Kremerata Baltica. Bjarke Mogensen har som solist desuden samarbejdet med orkestre som Moscow Virtuosi, DR Symfoniorkestret og Copenhagen Phil. under ledelse af dirigenter som John Storgårds, Lan Shui og Vladimir Spivakov. Hans repertoire er nærmest grænseløst og går fra folkemusik og hans egne transkriptioner til helt nyskrevne værker for accordeon. En lang række samarbejder med fremtrædende nulevende komponister har resulteret i et utal af nyskrevne koncerter, kammermusik og soloværker dedikeret til Bjarke Mogensen.

Bjarke Mogensen og Ensemble Storstrøm har spillet sammen i adskillige projekter gennem årene.

MC Hansen

M.C. Hansen har vundet flere priser – blandt andet blev han Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017, årets musikalske iværksætter i 2018 og samme år tildelte komponistforeningen DPA ham deres PÅskønnelseslegat.

Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling a lá Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen. På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor.

Ensemble Storstrøm har i 2018 indspillet en cd med M.C. Hansen og tager nu samarbejdet op igen i nye arrangementer af nye sange.

MC Hansen
Aguila, composer

Miguel del Aguila

Ensemblets composer-in-residence 2021 er den amerikansk/sydamerikanske komponist Miguel del Aguila, som medvirker med artist talks og foredrag på årets Sensommerfestival.

Aguila skriver og arrangerer i løbet af året flere værker til ensemblet, og ved festivalen spilles et værk af Aguila ved stort set hver koncert som gennemgående tråd.

Ensemblet har netop indspillet trioen Submerged, som kan ses på Youtube og her på hjemmesiden.
Aguila var i 2020 huskomponist for Orchestra of America, han har været nomineret til 3 Grammyer og hans værker er blevet bestilt af orkestre verden over.
Samarbejdet er støttet af Statens Kunstfond.
Fabrice Piere, harpenist

Fabrice Pierre, harpe

Fabrice Pierre er en legende inden for harpeverdenen med en international karriere både som harpenist og dirigent. Han holder jævnligt koncerter og masterclasses på festivaler som Kuhmo, Gubbio, Prades, Kitakyushu, Musicades of Lyon og Music Today i Tokyo, og med mange nyskrevne værker på repertoiret. Hans talrige indspilninger på bl.a. EMI Records og Naxos tæller solo- og kammermusikværker af Caplet, Debussy, Doppler, Fauré, Louvier, Mozart, Ravel og Takemitsu.

Ensemble Storstrøm er glade for, at Fabrice Pierre ved dette års festival både vil træde ind som harpevikar for vores harpenist Mette Franck som en del af ensemblet og medvirke i mere solistiske værker og sine egne arrangementer -bl.a. af Piazzolla for harpekvintet.

 

Om festivalen

Oplev 3 musikmættede dage i godt selskab med varmblodig tango som gennemgående grundstemning.

Vi serverer mad og drikke i forbindelse med koncerterne, der er artist talks med komponisterne og et festivalbesøg inkluderer også mulighed for et besøg på Fuglsang Kunstmuseum eller i den smukke natur omkring Skejten.

 

Arrangementskalender

Intet at vise i denne kategori

ENSEMBLET TAKKER ENDVIDERE DE FASTE DRIFTSTILSKUDSGIVERE​

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.

Del 1 af artikel i DMT, 2007
Artikel
1992 Drømte mig en drøm artikel
Artikel om koncert i Sydney Opera House
Artikel
Artikel, Folketidende, april 1997
Artikel i Folketidende
Artikel i Folketidende
Anmeldelse i Folketidende, februar 2005
Artikel i Nysted Avis, marts 2005
Koncertplakat fra Argentina
Artikel fra Folketidende, september 2006
Artikel i DMT, 2007 del 2
Artikel fra Folketidende
Indlæg i Folketidende, nov. 2009
Artikel i Folketiden, nov. 2018
Anmeldelse, Folketidende, nov. 2018
Artikel i Folketidende, aug. 2016
Artikel i Folketidende, aug. 2016
Artikel i Folketidende, sept. 2015
Artikel