"Viva Piazzolla - Viva Tango”


Musik er transparent og lige så gennemsigtig som glas. Lydene spejler sig i glaskunsten, og krystallet gengiver virkeligheden magisk og med forskydninger.

 

 

Ensemble Storstrøms otte musikere byder os indenfor
i et program med Tangoen i centrum.

 

Tangoen optræder her i dens mange former, og vi lægger ud med den mest spillede komposition i verden, (det vil sige, indtil den blev fortrængt af the Beatles’ Yesterday) med andre ord: Jacob Gades udødelige Tango Jalousie. Samtidig siger vi velkommen til denne koncerts helt særlige solist, akkordeon-spilleren Bjarke Mogensen, en af de mest elskede danske solisterBjarke Mogensen i den yngre generation. Det bliver først med den argentinske tangomester, Astor Piazzolla. For nogle år siden kunne man på Det kgl. teater opleve hele Piazzollas opera, Maria de Buenos Aires, og vi blev her ført ind i den verden af undertrykkelse men også oprør,  hvoraf netop tangoen oprindelig udsprang.

Det er ikke kun Jacob Gade, der tog tangoformen til sig. 

 

 

 

 

 

HerLil Lacyefter byder ensemblet på en førstegangsopførelse!

Den unge komponist Lil Lacy er i disse år i den grad kommet i vælten. Med udgangspunkt i det rytmiske har hun bevæget sin musik ind i en række brændpunkter, hvor hun tager

Foto: Maria Snickarslivtag med vores oplevelser af naturen og naturkræfterne. Her i sin Aliento del Mar er det selve rytmen i tidevandet, månens stillinger og de måder vi bliver påvirket af dette naturens eget store ur, der så at sige driver værket. Musikken er bestilt af Bjarke Mogensen, og den eksisterer også i en anden version for akkordeon og symfoniorkester.

 

 

Til sidst skal vi igen høre Bjarke tage livtag med Piazzolla
og denne gang solo i den forjættende Novitango.

 

 

Se koncertkalenderen for nærmere info om programmet

 

 

 

Se "Online" i menuen her til venstre for at følge med i koncerterne.