Afslutningskoncert - med solist Michala Petri

Skt. Jørgens Kirke

 

Vores rundtur blandt Næstveds seværdigheder slutter i Vilhelm Wohlerts kirke fra 1978, Skt. Jørgen. Streng, geometrisk opbygget arkitektur, hvor den samlede form bærer den åndelige oplevelse. Helt naturligt føles det derfor, at barokmestreren over dem alle, Johann Sebastians Bachs toner først fylder kirkerummet. Det siges, at hans Goldberg-variationer var en bestilling fra en vis hr. Goldberg, der ikke kunne falde i søvn om natten. I den Ouverture som Ensemblet lægger ud med ville hverken Goldberg eller koncertens lyttere få søvn i øjnene: Storslået og perfekt formet som kirkens harmoniske flader.

 

 

 

Michala Petri

Herefter siger vi atter velkommen til Michala Petri og hendes magiske blokfløjte. Det er ikke for meget at sige, at hun som den første i vor tid fik sat blokfløjten på musiklivets største landkort. Og ikke mindst Vivaldis koncerter har været hendes signatur gennem den store, internationale karriere.

Foto: Eric Klitgaard 

 

 

 

Ensemble Storstrøm har med Mette Franck og hendes harpe helt særlige muligheder for at realisere det franske repertoire. Albert Roussels musik udspringer af de samme kilder som hos Debussy og Ravel. Også Roussel har en stor symfonisk produktion bag sig, men i Serenade for fløjte, harpe og strygere oplever vi transparens, charme og pastelagtige klangfarver bundet formmæssigt sikkert sammen.

Pernille Sejlund

 

 

Igennem flere år har Ensemblet arbejdet tæt sammen med komponisten Pernille Sejlund, og vi skal opleve Michala Petri og ensemblet UROPFØRELSE Pernilles stort anlagte værk, Elementer. Det er naturens kræfter, der her er på spil.
I fire satser føres vi igennem: Træ, luft, metal – Ild – Jord – Vand og æter. God fornøjelse!     

 

Læs mere om Pernille Sejlund her.

 

 

NB: Koncerten optages af DR P2.

 

Se koncertkalenderen for nærmere info om programmet

 

 

 

Se "Online" i menuen her til venstre for at følge med i koncerterne.