Nyhedsbrev 14. sept. 2016

VELKOMMEN TIL ENSEMBLETS NYE NYHEDSBREV
I forlængelse af, at vi har fået nyt logo og ny hjemmeside, har opsætningen af vores nyhedsbreve nu også fået sig et facelift.

www.ensemblet.dk

NYT NYHEDSBREV

Vi byder jer velkommen til det nye look af vores nyhedsbrev.

For de af jer der bruger mine ord og vendinger til hyggelig læsning, så kan jeg berolige med, at det i alt fald for et stykke tid, vil fortsætte med at være sådan.

Jeg håber, at I vil nyde vores nye nyhedsbreve og tager naturligvis imod gode forslag til forbedring – til gavn og glæde for os alle.

 

 

TAK FOR SIDST

Det er mindre end en måned siden, at vi nød festivalen og de dejlige foredrag og koncerter, den bød på. Mon ikke billederne her siger mere end mange ord.

 Billedekollage Festival 2016

OPKLARING!

I programbogen, som i år var en jubilæumsudgave, blev overskrifterne eller vignetterne, kan vi måske også kalde dem, ”opfundet” af ensemblets kunstneriske rådgiver Toke Lund Christiansen. Efter de var landet på mit skrivebord, så var det oplagt at spørge ensemblets fagottist Gunnar Eckhoff om at sætte ord og koncerter sammen – hvilket endte, som man kan se i programbogen.

Flere har spurgt til oprindelsen – og Toke fortæller:

OPKLARING!

Violinerne. Enghonning. Kaffekoppeklirren. Svalerne i parken. Lykkelig.

Bodil Neergaard, født Hartmann, Fuglsangs borgfrue, var et usædvanligt menneske. På den ene side ud af en familie med store musikere, en slægt der rækker helt tilbage til 1700-tallet og som tæller komponistnavne som hendes bedstefar, J.P.E. Hartmann og hendes far, Emil Hartmann. Men Bodil landede på Fuglsang, blev gift med den 30 år ældre Rolf Viggo de Neergaard, en ægtemand som værdsatte, at hans kone ikke bare var ung, men også havde usædvanlige menneskelige og kunstneriske kvaliteter. Han opmuntrede hende til at lade sig uddanne som sangerinde i Paris, og hver sommer, og altid i august, var der et livligt musikliv på Fuglsang, en hektisk måned, som indfriede hendes trang til at udfolde sig musikalsk, og hvor hun var omgivet af førende musikere i tiden, som f.eks. Carl Nielsen. Efter sin mands død påtog hun sig hele ansvaret for godset Fuglsangs drift, en kæmpe opgave som hun løste sideløbende med, at hun også var en ledende kraft i det sociale arbejde på egnen, både overfor de forsømte børn og som initiativtager til et hjem for arbejdsløse og ofte alkoholiserede mænd.

I forbindelse med Ensemble Storstrøms 25-års jubilæum fik jeg til opgave at skrive om musiklivet på Fuglsang gennem tiderne, og under arbejdet blev jeg helt indfanget af tante Bodils skæbne, og følte i grunden, at vi nærmest var blevet en slags venner, uden at jeg dog havde mod til foreslå, at vi skulle være dus’! men når jeg kalder hende ”tante Bodil” så er det, hvad alle gjorde! Hun og Rolf fik ingen børn, og for hele familien var og blev hun ”tante Bodil”.

En formiddag sprang der en lang række ”epigrammer” ud af min mere nøgterne programtekst. Jeg fremsendte dem alle, hulter til bulter og uden nøjere overvejelser, og der var vel 25 små tekster, til programmets redaktør, Helle Vissing, og hun lod dem overgå til grafikerens arbejde. Jeg havde ikke forestillet mig, at de skulle indgå med en så prominent plads i programhæftet, som tilfældet blev. Jeg gjorde store øjne, men samtidig tænkte jeg: jamen, såmænd så… vi er blevet venner. Jeg læser dine inderste tanker, tante Bodil! I det mindste var det, hvad jeg den formiddag havde følt.

Siden har der været forskellige teorier om, hvorvidt de små Haiku-agtige digte måske var et fund fra Bodil Neergaards personlige, efterladte papirer. Dette skulle herved være afkræftet. Jeg håber ikke at havde stødt nogen med disse meget åbenhjertige ord lagt i tante Bodils mund! 

 

 

UNGE SPILLER KLASSISK 2016

Ensemblet har netop afsluttet turné med Unge Spiller Klassisk. Om projektet kan man læse mere på både vores egen hjemmeside og på www.ungespillerklassisk.dk.

 

KOMMENDE KONCERTER "KASTANJETID"

Vi har sammensat et program der, hvad de nødvendige plads-faciliteter angår, ikke er krævende.
Koncerten bliver spillet med harpe omgivet af tre strygere og tre blæsere. Det bør i denne omgang ikke blive svært at opleve programmet, da vi er at finde en lang række steder i vores region.

I koncertkalenderen på vores hjemmeside kan man læse mere om programmet samt se steder og tider.
Hvor navnene herunder er markeret, der kan man følge link til arrangørernes hjemmesider.

Lørdag 17/9 kl. 15 – Den Gule Stald, Kalvehave

Søndag 18/9 kl. 15 – Marjattas Kulturhus, Præstø Fjord i samarbejde med Musikforeningen Cæcilia

Torsdag 22/9 kl. 19 – Stubbekøbing Kirke

Lørdag 24/9 kl. 14 – Søllested Kulturhus

Søndag 25/9 kl. 20 – Sakskøbing Kirke

Torsdag 29/9 kl. 20 – Rejseladen, Glumsø

Lørdag 1/10 kl. 15 – Fejø Kirke

HVAD SKER DER OGSÅ

Fredag 30/9 vil man finde ensemblet i Den Røde Stationsbygning i Maribo i anledning af Maribos 600 års jubilæum.

Søndag 2/10 er vi med til at fejre Måløv Musikforenings 20 års jubilæum. Og til det inviterer vi sopran, Sofie Elkjær Jensen med. Der lægges op til et festligt program.

Torsdag 6/10 lægger vi vejen forbi Snitteskolen ved Oremandsgård til projekt Et Stykke Danmark i samarbejde med MC Hansen.
Læs mere HER på vores hjemmeside. Billetter kan købes på Billetto


MC Hansen ved Præstø Fjord

MC Hansen ved Præstø Fjord

 

I ugen op til efterårsferien kan vi se frem til samarbejde med DR VokalEnsemblet I kærlighedens tegn.

Ensemble Storstrøm
KUMUS
Nystedvej 73C
DK - 4891 Toreby L.

Tlf.: (+45) 29 67 10 02

Email: info@ensemblet.dk

Afmeld