20. december 2018

Glædelig Jul og Godt Nytår

Nøddeknækkeren og Musedronningen

foto: Ingrid Riis

www.ensemblet.dk

 

Ensemblechef Claus Due

Kære venner af Ensemble Storstrøm

Når I læser dette, er den velfortjente juleferie begyndt for musikerne i ensemblet. Selvom vi jo kun er halvt igennem sæsonen, er 2018 musikalsk slut, og vi kan gøre året op.

 

Det har på alle måder været et godt år for ensemblet. Vi har været godt rundt i regionen. Vi har spillet flere koncerter end i mange år, og I har været et godt, trofast og stort publikum. Også mange nye venner er kommet til, tak til alle for det. Kammermusikken har som altid stået stærkt og markant i vores aktiviteter. Programmerne har vist ensemblets kunstneriske spændvidde på den bedste måde, og vi har med en varieret programlægning været i stand til at dække et meget stort geografisk område og mange forskellige koncertsteder - fra de helt store haller og sale til de mindste kirker.

Men der har også været tid til flotte samarbejdsprojekter:
Händels opera ”Alcina” med OperaAkademiet,

”Et orkester kommer til byen” med Copenhagen Phil

og ikke mindst kulminationen på sæsonen: ”Nøddeknækkeren og Musedronningen” som i samarbejdet med Teatret Masken og Nørregades Teater efter flere års forberedelse havde premiere i november. Det blev til 47 forestillinger for over 5.000 børn fra 0. til 6. klasse. Det kan vi alle godt være stolte af.

2019 kommer til at byde på en del nytænkning. Ensemblets vilkår og forpligtelser ændrer sig, som det hele tiden sker for enhver dynamisk og engageret kulturinstitution. Kammermusikken er og bliver kærnen i vores aktiviteter, og den styrkes. Vi får med en ny aftale med kommunerne mulighed for at programlægge med et bredere og med et udvidet repertoire. Vores egen måde at lave festival på vil få et helt nyt tilsnit og format, men mere om det senere. Der er også i 2019 planlagt solide samarbejdsprojekter. En ny kammermusikfestival i København ser dagens lys i Bededagsferien. De faste basisensembler plus et par stykker til indtager Østerbro Kammermusikforening for at udfordre og inspirere hinanden. Vi er igen med i Copenhagen Operafestival i samarbejde med Undergrunden – forestillingen kommer også her til området. Copenhagen Phil er en samarbejdspartner i både maj og oktober måned. Og sidst men ikke mindst lægger vi med et stort og udvidet ensemble sammen med de store kirker og nogen af regionens bedste kor op til en serie julekoncerter på et helt andet plan, end det tidligere har været muligt.

Så tak for 2018 – på genhør og gensyn i 2019.

God jul og godt nytår fra jeres allesammens Ensemble Storstrøm

NYTÅRSKONCERT 2019

Året 2019 skydes i gang med 2 nytårskoncerter hvor Ensemble Storstrøm får selskab af sopranen Sofie Elkjær Jensen.

Vi starter med at køre til den nordlige del af vores kerneområde. Næstved Kommune arrangere en lukket koncert for en række indbudte plejecenterbeboere. En tradition som blev sat i søen sidste år.

Vi kan glæde os over at 3 aktive foreninger har taget initiativ til og samarbejder om at virkeliggøre årets nytårskoncert i KUMUS.
Det er søndag den 20. januar kl. 15:00.
Du kan se mere om koncerten i vores koncertkalender (også hvem de 3 aktive arrangører er).
Billetter bestilles på billetto.dk

Billetpris, som inkluderer et glas bobler i pausen:
Kr. 250,- pr. stk. for ikke medlemmer (+ gebyr kr. 23,74)
Kr. 150,- pr. stk. for medlemmer af Fuglsang Musikforening, Fuglsang Kunstmuseums Venner og Ensemble Storstrøms Venneforening (+ gebyr kr. 16,24)

Billetsalget er i gang, så skynd dig allerede nu at sikre dig en billet.
(pssst kan evt. bruges til julegave, hvis du ikke har nået at købe den endnu)
(og mere pssssst - er du ikke medlem af en af foreningerne, kan du melde dig ind i Ensemble Storstrøms Venneforening her.)

... OG DEREFTER

Du behøver ikke at kigge i vejviseren efter ensemblets næste koncerter, men kig endelig forbi vores hjemmeside, hvor du i kalenderen finder koncerter for den næste tid.

Ensemble Storstrøm
KUMUS
Nystedvej 73C
DK - 4891 Toreby L.

Tlf.: (+45) 29 67 10 02

Email: info@ensemblet.dk

Afmeld