20. maj 2020

Ny ensemblechef
pr. 1. august 2020

Maj Kullberg Øllgaardwww.ensemblet.dk

ERFAREN MUSIKER OG FESTIVALLEDER MED INTERNATIONALT KENDSKAB
BLIVER DEN NYE CHEF FOR ENSEMBLE STORSTRØM


Maj Kullberg Øllgaard
, der fra den 1. august sætter sig i chefstolen i KUMUS, kommer med en stor erfaring indenfor musiklivet i både Danmark og udlandet.

- Det er med meget stor glæde og tilfredshed, at jeg nu kan meddele, at Maj Kullberg Øllgaard er den ny chef for Ensemble Storstrøm. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Maj Kullberg Øllgaard og en ligeså enig bestyrelse, der godkendte indstillingen, siger Klaus Eusebius Jakobsen, der er bestyrelsesformand for Ensemble Storstrøm.

Som musiker har Maj Kullberg Øllgaard høstet erfaringer ved bl.a. at være fastansat violinist i Malmø Operaorkester fra 2003, medlem af European Union Chamber Orchester og ansat i Det Kgl. Kapel i 2017. Derudover har Maj Kullberg Øllgaard været leder af den anerkendte musikfestival ”I Djurs og Mols” siden 2011.

- Jeg er stolt og beæret over at være blevet valgt som ensemblechef for Ensemble Storstrøm. Ensemblet er en perle i området, som gennem mange år har vist sit høje niveau og engagement. Jeg ser frem til at lære musikere og organisation bedre at kende, og glæder mig til at stille mig i spidsen for nye kunstneriske satsninger og bringe musikken ud til endnu flere børn og voksne i bidragskommunerne, siger Maj Kullberg Øllgaard.  

Maj Kullberg Øllgaards uddannelsesmæssige baggrund er bl.a. som violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1997 og studier hos Emerson Kvartetten i USA. Udover sin musikalske uddannelse, har Maj Kullberg Øllgaard bl.a. en diplomuddannelse i Music Management. Endelig har Maj Kullberg Øllgaard haft forskellige tillids- og bestyrelsesposter i de musiske miljøer. 

- Med Maj Kullberg Øllgaard ved roret er jeg sikker på, at Ensemble Storstrøm fortsætter og forstærker den positive kunstneriske og publikumsmæssige udvikling, der gennem årene har karakteriseret ensemblet, og som anerkendes af publikum både lokalt og nationalt, slutter Klaus Eusebius Jakobsen.

Maj Kullberg Ølgaard afløser Claus Due, der til sommer går på efterløn.

Ensemble Storstrøm
KUMUS
Nystedvej 73C
DK - 4891 Toreby L.

Tlf.: (+45) 29 67 10 02

Email: info@ensemblet.dk

 

Facebookikon

Afmeld